Mercan İlkokulu
MERCAN BELDESİ AKŞEMSETTİN MAH. MEHMETCİK SK. NO 2 TERCAN / ERZİNCAN

VİZYON

Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak; gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını; iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamak.

MİSYON

Beldemizde Türk toplumunu çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkaracak bireylerin yetiştirilmesini sağlayacak bir yönetim anlayışını eğitim kurumlarına taşıyan örnek ve önder bir birim olmaktır.

Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Okulumuzda normal öğretim uygulanmaktadır. Çevre köylerden okulumuza taşımalı eğitim yapılmaktadır.

Öğretim Şekli

Başlama:08:30 Bitiş :14:30

Binanın ısınma şekli kaloriferlidir.

Lojman Sayısı

Lojman Bilgisi

Okul Lojmanları sobalı ve tek katlıdır.

İlçe merkezine olan uzaklığı 12 km İl merkezine olan uzaklığı 82 km dir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Yerleşim yeri belde olup E.80 karayolu üzerindedir.Ulaşım sıkıntısı olmayıp,temel ihtiyaçların karşılanması için yeteri kadar alış veriş mağazaları bulunmaktadır.